Sommarjobb

IMG_3045

Vilken fullkomligt underbar sommar vi har! Å tänk vad många projekt man planerar att hinna med under de få semesterveckor man har. Men så här ljuvligt har vi haft det under (i princip) hela semestern.

 

IMG_3659

Vårt huvudprojekt under semestern var att renovera de fyra fönster som ännu inte blivit renoverade efter utbyggnaden. Vi köpte ju 10 gamla fina fönster som vi monterat in i utbyggnaden på framsidan av huset. De fem fönstren till övervåningen renoverade vi och skickade iväg på målning redan för två somrar sedan. De fyra fönstren till punschverandan sattes däremot in orenoverade då det inte fanns tid innan vintern att få dem färdiga. Men nu är det alltså på gång! Fönstren skrapas, kitt plockas bort, trasiga rutor byts ut, de kittas om och oljas in. Målningen lämnar vi bort även denna gång.

 

IMG_3031

Ett annat projekt vi håller på med är renovering av gästrum/bibliotek. Här håller vi bland annat på att bygga en platsbyggd bokhylla längs hela ena väggen. För att slippa måla skivorna på plats så har jag roat mig med det ute i garaget innan montering.

 

IMG_3060

Svärfar har också varit här en helg och hjälpt oss med både uthus och att komma igång med bokhyllan. Mycket att tänka på när både väggar och golv är sneda…

 

IMG_3697

Vi har också putsat nedre delen av murstocken i gästrummet och där fick jag tillfälle att göra det mesta så Fredrik kunde koncentrera sig på fönsterrenoveringen. Det var riktigt roligt!

 

IMG_3711 IMG_3713

Sen har jag också haft möjlighet att ägna lite extra omsorg på de två vackra spegeldörrarna i gästrummet. Jag har skrapat och spacklat dörrarna och lagt på ett nytt lager med vitfärg (samma som till alla andra trädetaljer i rummet). De blev så fina!

 

IMG_3684

Vi har även hunnit med att göra ett och annat loppisfynd under semestern – bland annat denna skänk som vi monterade bort benen på och nu använder som TV-bänk i vardagsrummet. Blev kanonbra! Notera också Carl Malmsten-lampan ”Staken” i bakgrunden som Fredrik fyndade på Tradera tidigare i somras.Inga kommentarer tillåtna.