Matjord + gräsfrö = Gräsmatta

Det tar sig

I söndags var det äntligen dags att sätta igång med tomten på allvar. Grävar-brum-brum var på plats vid halv tio och då hade jag precis hunnit klippa färdigt (befintliga) gräsmattan. Dagen ägnade vi sedan åt att planera tomten, skotta och kratta ut matjord, så gräsfrö och välta jorden.

 

Matjorden på plats

Så här såg tomten ut innan vi satte igång att finplanera och fördela ut matjorden.

 

Sydöstra sidan om huset - innan planering

En grovplanering av tomten gjordes redan under hösten 2011 i samband med att vi göt plattorna för utbyggnaden. Nu var det alltså äntligen dags för finplaneringen.

 

Matjorden kommer på plats

Matjorden hjälptes Fredrik och jag åt att skotta och kratta ut på gården; totalt 30 kubik. Ojojoj… vilken träningsvärk vi hade dagen efter.

 

Jättestubben snart väck!

Ett antal stubbar skulle också väck. Den största stubben tillhörde vår gamla, fina björk som vi var tvungna att ta ner hösten 2011. Å det var tur det… för det visade sig vara röta i den. Den lämnade i alla fall en rejäl stubbe efter sig, som nu var väldigt skön att bli fri.

 

Stubben forslas bort

Stubben var så stor att de nästan inte fick ut den genom björkallén.

 

Östra sidan om huset - innan planering

Så här såg det ut på östra sidan om huset innan vi satte gång.

 

Mycket matjord att skotta ut

Här är finplaneringen klar och matjorden ska skottas ut. Vi hade en himla tur med vädret!

 

DSC05037

Matjordshögen har minskat i storlek och istället har matjorden fördelats ut över marken. Vi är dock lite oroliga över att det inte är tillräckligt tjockt överallt, men hoppas ändå att vi lyckats hyffsat bra.

 

Några högar kvar

Vid middagstid var det fortfarande några högar kvar på framsidan, men när vi gick och la oss på kvällen så återstod bara ½ hög av dessa.

 

Jag vilar mig en liten stund

Bloggerskan vilar lite efter middagsmaten, som blev lite yoghurt med bär. Något annat ansåg vi oss inte ha tid med just denna dag.

Kvällen fortsatte sedan med mer skottande och krattande och Fredrik kunde avsluta kvällen med att så gräsfrö och välta jorden. Han kom in vid halv elva. En halvtimme senare satt det igång att hällregna. Perfekt!

Fortsättning följer… =)

 Inga kommentarer tillåtna.