Hyllorna på plats i köket

Tänk att man kan bli så löjligt lycklig och glad över småsaker… Sån är jag ikväll – för jag har äntligen fått mina hyllor uppmonterade i köket. Ända sedan vi blev klara med köket, så har jag saknat dem, pricken över i:et, kronan på verket. Nu. Nu är de där. Äntligen.

 

Så här såg det ut innan hyllorna kom på plats. Tomt.

 

Anledningen till att hyllmonteringen dröjt har varit att väggen där hyllorna sitter är kaklade… på gips. Det är inte ett särskilt bra underlag att sätta fast tre konsolhyllor i. Så därför har vi avvaktat lite… Å funderat på alternativa lösningar.

Det slutade i alla fall med att Fredrik ordnade två ribbor som konsolerna skruvades i. Ribborna i sin tur placerades lutande mot kakelväggen, med tyngden på bänkskivan. I överkant sattes två vinkeljärn som fästes i ribborna respektive i taket. På så vis slapp vi skruva något i kaklet.

 

Ja, kvällens (och gårdagskvällens) projekt innebar att jag också fick tillfälle att stryka ytterligare en punkt i min Att-göra-lista.2 kommentarer på detta inlägg

  1. Ellinor skriver:

    Vad är det där för Att-göra-lista…? Jag letar efter en bra sådan.

  2. Linda skriver:

    Appen heter GoTasks och synkar mina listor mot mitt Google-konto. Praktiskt när man behöver komma åt listorna på flera enheter. Har haft den länge och använder den dagligen! Rekommenderas varmt!