Experiment pågår

Så här ser ett experiment ut som just nu pågår på en vägg i vårt vardagsrum. Experimentet går ut på att få bort mesta möjliga tapetrest på enklast möjliga sätt. Just nu testar vi alltså att applicera tapetklister på väggen och därefter sätta en plast över. Nu inväntar vi att tapetklistret ska torka så att vi kan riva bort plasten. Har vi tur följer alltså tapetresterna med plasten…

 

I går målade jag ett fjärde varv vitfärg på vardagsrumstaket – denna gång med pensel istället för färgspruta. Tyvärr har ett gammalt lacklager slagit igenom och orsakat gula fält i vitfärgen. Färgen (Beckers Panelgrund) som vi använder ska dock effektivt motverka just detta, men troligen har färgen varit alltför utspädd för att göra sitt jobb ordentligt. Men nu när jag målat med pensel så har det äntligen blivit ordentligt vitt – och det gula har kapslats in.

 

   

Nu är också spismuren vitmålad. Svärfar bättrade på murningen och putsade den. Sen var det bara för mig att måla den – å tänk så fin den blev. Tidigare fanns muren gömd bakom gipsskivor inne på den lilla toaletten (som nu är riven). I själva nischen fanns en varmvattenberedare + att vi förvarade toalettpapper och en massa skrot där inne. Men det är numera historia.

Idag har vi också inhandlat en ny kökslampa – men den får ni se lite senare.Inga kommentarer tillåtna.