Dags för tapetsering… igen

20121027-225342.jpg

I förra inlägget hade jag just inlett en experiment med tapetklister och plast för att få bort tapetresterna. Kan meddela att resultatet blev fläckvis bra. Nej, det var ingen särskilt bra lösning för oss. Bara en fläck som fastnade i själva plasten. Resten av tapetresterna limmade vi istället fast på väggen som det verkade.

Istället fick vi låna en tapetborttagare av goda vänner, som gav bättre resultat. Ett munstycke med ånga som man trycker mot väggen och därmed får tapeten att lossna. Tidsödande men det fungerade i alla fall…

 

Så här såg väggarna ut när vi var klara med tapetborttagaren och spacklat väggarna lite. Fredrik gjorde ett hästjobb med att få bort tapeterna!

 

I torsdags kom min pappa upp och hälsade på några dagar. Han fick i uppdrag att måla på primer på väggarna för att få de sista tapetresterna att fästas fast och dessutom ge ett bra underlag för att tapetsera på. Helt plötsligt blev dessutom rummet mycket ljusare!

 

Ja, och idag lördag har jag nu börjat tapetsera. Det tar sin lilla tid, men räknar med att hinna klart under morgondagen! Äääääääälskar tapeten!Inga kommentarer tillåtna.