Rom byggdes inte på en dag…

detaljer

… inte heller vårt bibliotek/gästrum.

Jisses, det känns som att vi hållit på med renoveringen av detta rum i en evighet nu! Men nu är det näääääääästan klart! Nu väntar vi bara på elektrikern som ska komma och dra om elen – sen kan vi äntligen börja möblera upp rummet.

ernst1 ernst2
(Foton lånade från TV4.se)

För några veckor sedan sändes ett avsnitt av mitt absoluta favoritprogram – ”Sommar med Ernst”, där man får se Ernst Kirschsteiger renovera ett rum som ska bli husets bibliotek. Döm av min förvåning när ett rum börjar växa fram som ser nästintill exakt ut som det rum som vi håller på att skapa – och där bilden än så länge bara finns i mitt/våra huvud/huvuden. VA? Hur är det möjligt? Inte konstigt att jag gillar Ernst smak, haha!

Ja, jag sticker inte under stol med att jag hela tiden söker inspiration och idéer till inredning från både TV, webb och tidningar – men i detta fall har jag verkligen inte kunnat hitta någon bild någonstans som ser ut som det jag tänkt ut i huvudet. Men helt plötsligt kan vi se hur vårt rum kommer att se ut – fast på TV!

Men en sak kan jag konstatera – det som på TV ser ut att kunna genomföras på en dag tar myyyyycket längre tid i verkligheten. Bara det faktum att allt som ska målas ska målas minst tre varv – med 12 timmars torktid emellan. Dessutom ska det kvistlackas två gånger, spacklas, slipas och spacklas igen innan man kan börja måla. I detta rum har det varit extremt mycket finsnickeri med tillhörande spacklande och målande.

spackel1 spackel2

Här är ett exempel. Skarvarna mellan krönlist, pärlspontpanel, plywood och en limträskiva trollas bort med hjälp av snickerispackel och målarfärg och bildar till slut ett enhetligt hyllplan i vår platsbyggda bokhylla. Det blir väldigt fint – men tar tid att göra!Inga kommentarer tillåtna.