Gammalt pärlsponttak

IMG_2874

I gästrummet, som vi håller på att renovera just nu, har vi nu kommit fram till taket. Bakom takplattorna hittade vi ju fin gammal pärlspont som vi ville plocka fram igen.

Men det var en hel del skrapande för att få bort allt löst material som fanns (framförallt) mellan bräderna. Vi vet inte om det varit fogat mellan bräderna eller om det är delar av fjädern som pulveriserats och lossnat tillsammans med gammal färg, men en hel del glipor mellan bräderna blev det i alla fall när vi skrapat färdigt.

 

IMG_2961

Efter att tagit några varv med målartvätt (som resulterade i den skitiga trasan) och målarfog, så konstaterade vi att taket såg riktigt fint ut och att det kommer att bli toppenbra när det blivit målat.

 

IMG_2955

Kunde ju inte heller hålla mig från att börja måla några bräder. Här ovan ser ni hur taket ser ut nu, när vi fyllt igen gliporna mellan bräderna samt börjat måla taket vitt.

 

IMG_2950

Nu återstår att se hur mycket som slår igenom av gamla färgen – men det verkar lovande och förhoppningsvis räcker det med tre lager färg även denna gång.

 

IMG_2957

Just ja, här kommer också en bild på den färdiga pärlspontpanelen som blivit vitmålad sedan sist. Den kommer att fungera som bakstycke på den platsbyggda bokhyllan som kommer att täcka hela denna vägg.

 

 Inga kommentarer tillåtna.