Återanvänd snickarglädje

Jo-gården i Åse

Idag har jag tillbringat dagen på Jo-gården i Åse där jag var sommarcafé-värd. Sååå mysigt – och trevligt att få chans att träffa både bybor, bekanta och obekanta.

 

Sommarcafé

Så, under de senaste veckorna har jag bakat en hel del där hemma. Sist jag var sommarcafé-värd var för två somrar sedan, och då hade vi fortfarande kvar vårt gamla kök – och en trasig ugn. Så denna gång var det betydligt enklare – och roligare att baka till caféet.

 

Snickarglädje

Under tiden som jag lekte caféföreståndare var Fredrik hemma och snickrade på farstukvisten – och vilken lycka att komma hem och få se detta!

Fredrik har varit ganska beslutsam om att försöka återanvända snickarglädjen från vår gamla farstukvist, medan jag varit mer tveksam. Men nu är jag minst sagt glad att Fredrik stod på sig. Det blev så fint och det känns så bra att ”återbörda lite av det gamla husets själ” som Fredrik så fint uttryckte det.

 

Snickarglädje

En del av snickarglädjen gick inte att återanvända på grund av att bland annat vinklar inte överensstämde, så en del av snickarglädjen är ny – men med samma mönster som på den gamla farstukvisten. Det som här på bilderna är vitmålat är följaktligen gammal, återanvänd snickarglädje.4 kommentarer på detta inlägg

 1. Helen skriver:

  Det blir så vackert! Håller xå med Fredrik att det är liksom extra fint att låta lite av det gamla vara kvar. Lite ödmjukt sådär :-)

 2. Linda skriver:

  Så sant. Jag var lite orolig att det skulle bli för mycket ”lull-lull” på farstukvisten när vi inte har det någon annanstans. Men det känns så rätt att göra så här. Nu är tanken att vi ska använda samma mönster och försöka göra ny snickarglädje även till framsidan på huset, som just nu känns väldigt ”enkel”.

 3. Ellinor skriver:

  Vad roligt att jag blev lockad att äntligen åka till caféet som vi passerar så ofta! Gott fika och mysig miljö. Och din dotter är helt bedårande!!

 4. Linda skriver:

  Vad roligt att du kom Ellinor – och att du tog med fina familjen!