I väntan på…

I väntan på att byggnationerna ska bli klara så får vi hålla till tåls med att leva i mitt i en byggarbetsplats. Ändå tycker jag att vi lyckas hålla ganska bra ordning – och ha det ganska bekvämt trots detta. Men idag bestämde jag mig ändå för att gå runt och dokumentera spåren av byggarbetsplats här hemma.

Här ovan ser ni en bild på vårt temporära sovrum. Bilden är tagen den 20 november 2011, samma dag som vi flyttade ut från vårt rätta sovrum. Nu bor vi allihopa i det som normalt sett varit varit kontor och gästrum. Men detta är helt OK – om än lite trångt.

   

I köket var vi ju tvungna att riva skafferiet och städskåpet för att kunna ta upp väggen in till nybyggnaden. Därmed fick skafferiets innehåll flytta in i fem plastbackar, pallade på varandra. Tittar man ner bakom kökssoffan hittar man alla målargrejor som lagts undan i väntan på kommande målarprojekt.

   

Här och där finner man också klotter på väggarna. Clara är dock helt oskyldig – klottret är olika uppmärkningar av var murstocken finns och var nya dörrhåll ska tas upp. På andra håll hittar vi frilagda rör som tidigare gömts bakom gipsskivor.

   

In till Claras rum har nu det tidigare dubbelfönstret ersatts av ett gammalt originalfönster. Detta ser just nu väldigt skamfilat ut men ska givetvis renoveras innan det är klart. (Eftersom vi valt att ha kvar fönstret trots att den gamla ytterväggen nu är innervägg så känns det onödigt att använda ett dubbelfönster där). På grund av byggnationerna på övervåningen så var Fredrik tvungen att klippa av antennkabeln igår. Så antingen fick vi välja mellan att vara TV-lösa fram till sommaren eller att ordna en temporär lösning. Ja, ni ser den temporära lösningen ovan till höger… =)

Sedan det nya badrummet installerats så kopplade rörmokaren ut vattnet till den gamla toaletten. Därmed hade vi inte längre något vatten till köket heller. Eftersom köket ska byggas om nu i vår så blev detta lösningen på problemet så länge.

   

I köket hittar vi även andra tecken på byggnationer. Ett av köksfönstren har satts igen och skafferi har rivits. Eftersom vi snart ska bygga om köket så får det helt enkelt se ut så här ett tag till…

 Inga kommentarer tillåtna.